Pevnostní areál Slavonice

Objevila jsem tu jeden nezveřejněný podzimní výšlap. Takže…

Teplé podzimní dny, které se již začaly ponořovat do husté mlhy úplně vybízí k výšlapu do přírody. Zvláště pokud zbožňujete úchvatný klid, les a nikde ani živáčka. Za vhodnou lokalitu jsme zvolil Pevnostní areál Slavonice.

mapy.png

Slavonice jsou skvěle dostupné vlakem, takže ideální výlet pro ty, kteří nevlastní auto. Pokud přijedete autem, můžete zaparkovat právě na parkovišti u vlakového nádraží. Odtud jsme se vydali po červené turistické trase směrem k pevnostnímu areálu.

Rozhodli jsme se, že půjdeme po NS čs. opevnění. Provede vás kolem několika bunkrů, ale i kolem opevnění proti tankům. Po této NS jsme došli až ke Starému koupališti, kde jsme se po břehu rybníka vrátili zpět na červenou turistickou trasu. Podél červené turistické trasy jsou skvělé přístřešky ideální pro odpočinek, my jsme využili přístřešku u rybníku Ožralý, kde jsme si připravili oběd.

 

 

Poté jsme šli po červené a zelené turistické trase až k zaniklé vesnici Pfaffenschlag. Dále je možno pokračovat buď po NS Graselova stezka zpět do Slavonic, nebo napřímo po silnici.

 

Okolí Slavonic mohu doporučit i pro rodiny s dětmi. Cestou k pevnostnímu areálu narazíte na ukazatele k NS Pohádkovým lesem. Tato stezka je rozdělena na 3 úseky podle věku dětí. Dále je na kraji Slavonic minizoo Bejčkův mlýn.

One thought on “Pevnostní areál Slavonice

Leave a comment